אבחון מחלה מ-JIA ל-SJIA

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

09/01/2022 | 10:47 | מאת: לי

שלום, כבר כמה שנים שבני בן ה5 אובחן בJIA, טופל במטרוג'קט לבדו, אח"כ בשילוב עם יומירה ולאחר שיפור רק יומירה. בחודשיים האחרונים החמרה, חום גבוה לא יורד עם נורופן, כאבים ועוד.. ראומטולוגית שינתה את האבחנה לSJIA והחליפה לאילאריס לאחר שלא אושר אקטמרה+ בטנזול בין 2-4 כדורים כל פעם מנסים להוריד כדור או 2 ואז יש החמרה אז מחזירים ל3-4. ואני תוהה האם זה ככה במחלות ראומטיות? שכל כמה שנים מבינים לפי הלך המחלה כי למעשה האבחנה שונה ממה שחשבו? זה יוצר המון חוסר וודאות וחוסר יציבות להורים ואחת כמה וכמה לילד החולה שלא מבין מה קורה לגוף שלו..

לי שלום, איני יכול כמובן להתייחס למקרה באופן ספציפי כיוון שאיני מכיר את פרטיו. אוכל לומר בכלליות כי לעיתים יש מעבר בין תת סוגים של JIA (כמו מחלה אוליגוארטיקורלית שתאובחן בהמשך כ-psoriatic arthritis כיוון שהופיעו תסמינים מתאימים לפסוריאזיס). לא נתקלתי עד כה במקרה של מעבר ממחלה פוליארטיקורלית לסיסטמית אולם איני שולל את העניין ויש לזכור כי לצערנו אין סמנים ספציפים לכל תת סוג. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים