עליה של תרובוציטים במחלת JIA

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

03/01/2022 | 20:21 | מאת: יוגב

שלום רב ביתי בת שנתיים .אובחנה עם JIA פוליארטיקולר עם ANA חיובי ומטופלת בדנלון ומתותרקסט .כעת ללא נפיחות בפרקים אך בבדיקות דם השקיעת דם היא 46 והתרומבוציטים הם 578 ,CRP תקין .האם זה נורמלי שהשקיעת דם עדיין גבוהה או שזה מרמז על תהליך דלקתי פעיל שדורש אולי מעבר לתרופה אחרת או נוספת ,והאם התרומבוציטים הגבוהים הם בגלל ה JIA או שצריך לחפש סיבה אחרת אצל המטולוג לעליי בתרומבוציטים תודה רבה

שלום יוגב, לשקיעת הדם לוקח כשבועיים בד"כ לרדת לאחר שוך הדלקת. הטסיות יכולות גם כן לעלות באופן זמני במצב דלקתי. עצתי - פנה לראומטלוג הילדים המטפל בבתך כדי לקבל הסבר פרטני. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים