pfapa וחיסון לקורונה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

20/12/2021 | 00:01 | מאת: מיטל

שלום וברכה. בני בן ה-10 סובל מ-pfapa מגיל שנה וחצי. בשנה האחרונה התקפים אחת לחודש לערך. מאוד מתלבטת אם לחסן אותו בחיסון לקורונה. חושדת מאוד עקב המערכת הליסונית המוחלשת גם ככה... אודה לחוות דעתכם בעיניין.

שלום מיטל, ראשית ב-PFPA מערכת החיסון אינה מוחלשת. להיפך. ההתקפים נובעים משפעול "ספונטני" של מערכת החיסון. ילדים כאלה אינם חולים או חולים הרבה פחות במחלות "וירליות" בגיל הרך (על אף שתמיד יש יוצאים מן הכלל). שנית - וזה גם המסר שלי לכלל ההורים - החיסון הינו בעל פרופיל בטיחות גבוה מאוד וחשוב מאוד לחסן את הילדים בהקדם האפשרי לאור הגל החמישי הבא ומתרגש עלינו. ככלל חולי PFAPA, FMF, JIA ולמעשה כל המחלות הראומטיות יכולים לקבל את החיסון. מספר האינדיקציות לאי יכולת קבלת חיסון מצומצם ביותר. במידה ויש חשש של ההורים, תמיד כדאי להתייעץ עם רופא הילדים (וגם להקשיב לו כמו שעושים בד"כ). בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

20/12/2021 | 12:18 | מאת: מיטל

תודה רבה על תגובתך המהירה , המלמדת והמפורטת

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים