Pfapa, קורונה וחיסון לקורונה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

13/11/2021 | 15:46 | מאת: שני

הי לבתי בת ה 7 יש pfapa. האם יצא מחקר או מידע עדכני לגבי התנהגות המחלה או החיסון בנוכחות pfapa? רוצה בעיקר לדעת האם יש סיכון בריאותי מוגבר אם נדבקים או אם מתחסנים. תודה

שלום שני, חולי PFAPA אינם בעלי מערכת חיסון ירודה. להיפך - מערכת החיסון שלהם עובדת בייתר בזמן התקף. מניסיוננו - אין הבדל מבחינת הסיכון לחשיפה למזהמים (פעמים רבות חולי PFAPA אינם חולים במחלות וירליות אולם יש מקרים יוצאים מן הכלל) או השפעת החיסונים ולכן מומלץ לא לסטות מתוכנית החיסונים הכללית כולל חיסוני הקורונה - אם רלוונטי לגיל. בברכה, פרופ' גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים