ביטויים של וסקוליטיס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

01/11/2021 | 23:37 | מאת: צחי

שלום האם יכול להיות וסקוליטיס שעושה רק הפרעות תחושה של נימולים וכאבים שורפים ללא חולשה משמעותית גם אחרי 3 חודשים של כאבים ? האם וסקוליטיס יכולה לגרום להתקפים שבהם כף הרגל מתנפחת והופכת להיות אדומה ? . תודה

צחי שלום, ווסקוליטיס הינה דלקת בכלי הדם שיכולה להיות מסיבה אוטאואימונית, כלומר שמערכת החיסון בטעות במקום לתקוף חיידקים או וירוסים תוקפת את הגוף. הדבר יכול לגרום לפגיעה בכלי הדם הקטנים המזינים את העצבים ולכן לגרום לתסמינים שתיארת אולם חשוב לציין שיש גם סיבות רבות ומגוונות לתסמינים הנ"ל שאינם קשורים לווסקוליטיס. ממליץ להתייעץ באופן פרנטי עם רופא מומחה בתחום. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים