כאבים בברכיים בילד בן 6

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

01/11/2021 | 13:07 | מאת: מיכל

שלום לך, בני בן 6 וחצי, בעבר התגלתה ברגלו הימנית מחלת קוהלר שלפני כחצי שנה תמה, עדיין הילד צולע ברגלו ולפני כחודשיים התגלו לו מים בברך שמאל, מרחתי לו משחת טראומיל בתוספת כמה תרגילים לברך וזה עבר, לאחר כשבועיים התלונן על כאבים בברך ימין והאורטופד טען שמדובר בדלקת, הילד כל הזמן מתלונן על כאבים, גם כשהולכים איתו לטייל הוא פתאום טוען שכואב לו ונאלצים להרים אותו על הידיים מאחר ולא יכול להמשיך ללכת. חזרנו לאורטופד לביקורת מאחר והכאבים נמשכו, האורטופד חושד שמדובר בדלקת פרקים והפנה אותנו לראומטולוג ילדים ולמרפאה אורטופדית בשניידר על מנת לשלול. לפני כשנתיים כשאבחנו את מחלת הקוהלר בצעו לילד מיפוי עצמות וראו קליטה מוגברת לרגל הימנית שלו, כעת עדיין צולע ומתלונן על כאבים ואף כשקם בבוקר רואים שיש לו קשיון שרירים כבר תקופה ארוכה. יתכן שמדובר בדלקת פרקים? היינו אצל אורטפד בשניידר בינואר לפני שהיו מים בברך והוא טען שהכאבים ברגל ימין הם נראים לו ככאבי גדילה בלבד, אך לא יתכן שנצא עם הילד לטייל והוא כל הזמן יצלע, יתעייף וליסבול מכאבים ברגלו מבלי יכולת להמשיך ללכת.

שלום מיכל, לאור המשכות התסמינים, יש צורך לדעתי בבדיקה מסודרת של ראומטולוג ילדים לשלילת מחלה ראומטית. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים