האם ייתכן שמדובר ב fmf?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

27/10/2021 | 23:12 | מאת: רבקה

שלום. כאב בטן שבא בגלים לילד בן 11 שנמשך כבר חודש. כל יום כואב לו. לפעמים חלש יותר, לפעמים חזק (בוכה), הכאב מעיר אותו משינה לפנות בוקר. אין תסמינים אחרים וכל הבדיקות (דם, צואה, צילום, אולטרסאונד) תקינות. קצת ירד לו התאבון, וגם כמות היציאות. מבחינת מוצא הוא רבע מיצרי והשאר אשכנזי. אין הסטוריה של כאבי בטן. ייתכן fmf? הרופאת ילדים לא מוכנה להפנות.. בטענה שאין חום/כאבי פרקים וש fmf לא נמשך חודש. האם כדאי בכל זאת לבדוק? הילד ממש סובל. תודה

רבקה שלום, לא אוכל להתייחס למקרה באופן ספציפי אך אוכל להענות בכלליות כי לא חייבים להיות חום או כאבי מפרקים בהתקף של FMF אך בד"כ מדובר במחלה דלקתית התקפית עם "התחלה" ו"סוף" וכאבי בטן יומיומיים פחות מאפיינים אותה. בכל מקרה ממליץ במקרה זה לשקול לפנות לרופא גסטרו להמשך בירור. בברכה, פרופ' גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים