בדיקות ראומטולוגיות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

21/10/2021 | 18:30 | מאת: שושי

שלום היתי רוצה לברר האם שיטת מולטיפלקס לבדיקת DS DNA היא לא מדויקת .בכמה אחוז מהבריאים יש נוגדנים כנגד DS DNA בשיטת מולטיפלקס וכמה בשיטת IFA ?

שלום שושי, אכן בשיטת מולטיפלקס יש פעמים רבות תשובות חיוביות כוזבות, ולכן המעבדות חוזרות בד"כ על הבדיקה בשיטות אחרות (IFA, ELISA, FARR) הנחשבות ליותר מדוייקות בטרם משחררות תשובה סופית. לגבי הסגוליות והרגישות של כל בדיקה - מדובר בנתונים המשתנים מיצרן ליצרן ולכן אין באפשרותי לענות על שאלה זו. בברכה, פרופ' גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים