מחלת קווסאקי בילד

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

02/09/2021 | 21:18 | מאת: ניר

לכבוד הפרופסור האם CRP עולה בזמן מחלת קוואסקי .האם עליה שלו יכולה להיות מרקר לחזרת מחלה תודה רבה

שלום ניר, CRP אכן גבוה בד"כ במחלת קוואסקי אולם הוא לא ספציפי. גם זיהום וירלי או חיידקי פשוט יכול להעלות CRP וגם חוסר תגובה לטיפול הראשוני במחלת קוואסק לדוגמא. לפיכך, חשוב מאוד להתייעץ עם הרופא שהזמין את הבדיקה כדי לקבל מידע. נציין רק שחוסר תגובה לטיפול הראשוני בקוואסקי קורה בכ-30% מהמקרים אולם חזרה של המחלה לאחר שזו כבר חלפה, נדירה במחוזותינו ומתאורת יותר בגזע האסיאתי. בברכה, פרופ' גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים