ילד בן 5 התגלתה אצלו פאפא כיצד ניתן לעזור לו?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

12/07/2021 | 09:46 | מאת: איילת

פרופ יקר ... אני מאוד מודאגת לבריאות הבן שלי . הוא בן 5 וגילו לו את הפאפא שחוזרת על עצמה כל חודש פחות או יותר. כשנתנו לילד סטרואידים פחדנו מאוד מהמינון שהרופא המליץ ונתנו רק 3 טבליות למשקלו 16 ק ג . הפאפא מגיעה מהשקדים אצל והחום עולה ל39 . בלי קשר לפאפא הילד מאוד חלש ואנמי לפעמים הצבע פנים שלו לבן כמו סיד ... אשמח להמלצתך על משהו טבעי שאוכל לרכוש לחיזוק הגוף , ויטמינים או תוסף תזונה שאתה ממליץ. תודה איילת

שלום איילת, ראשית, אני ממליץ כמו תמיד להיצמד להמלצות הרפואיות. שנית, יש לזכור שב-PFAPA מערכת החיסון אינה חלשה, אלא להיפך, עובדת ביתר. בנוסף - ילדים החולים ב-PFAPA הם בריאים בבסיסם (כלומר עולים במשך ומתפתחים יפה), ולכן אין המלצה גורפת לתוספי תזונה או ויטמינים בילדים אלו. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים