קדחת ים תיכונית - עבודה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

31/05/2021 | 14:49 | מאת: אור

ורציתילדעת אם הנתי נכון שהמחלה לא נגרמת כתוצאה מחדירת אנטיגן ואני מאוד אודה לרופא בקבוצה אם יכתוב הסבר על כך . תודה

אור שלום, נדמה לי שלא הקלדת את החלק הראשון של השאלה? האתיולוגיה (הסיבה) למחלת FMF מורכבת מאוד אבל אנסה לתארה בצורה פשוטה ככל האפשר. בגופינו כידוע יש חיישנים שונים (חיישנים למגע, כאב, לחץ, ריח וכו'...). אחד החיישנים הללו הוא חלבון שנקרא פירין (pyrin). החיישן הזה נמצא על תאים של מערכת החיסון ותפקידו בגדול הוא "להדליק" את מערכת החיסון כאשר חיידקים מסויימים פולשים לגוף (מעין חיישן התרעה). במחלת FMF, החיישן הזה רגיש מאוד (כתוצאה משינוי גנטי שגורם לו להיות כזה) ולעיתים "מדליק" את מערכת החיסון בטעות וללא סיבה באופן ספונטני. זו הסיבה להתקפי החום, כאבי הבטן, המפרקים וכו'.. מקווה שהייתי ברור מספיק. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים