מינון סטרואידים (בטנזול)

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

10/03/2021 | 09:06 | מאת: אולגה

שלום ,הילד בן 4.5 אובחן על ידך בתסמונת פי פאפא , שוקל 17 קילן , מקבל מינון של 4 כדורים של בטנזול , חודשיים אחרונים , החום מגיע פעם בשבוע , פעם בשבועיים , יכול להיות שמינון של בטנזול נמוך מדי ?

אולגה שלום, הפורום אינו עונה לשאלות ספציפיות לגבי מטופל אלא לשאלות כלליות. ככלל אוכל לומר שמינון חד פעמי של בטנזול (או כל סטרואיד אחר) ל-PFAPA תלוי במשקלו של הילד ובתדירות ההתקפים ונקבע על ידי הרופא המטפל. חזרה של התקף תוך כשבוע או פחות יכולה להעיד על מינון נמוך של בטנזול. מציע להתייעץ עם רופא הילדים או ראומטולוג הילדים המטפל (במקרה זה מניח שזה אני :) ). בברכה, פרופ' גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים