חזרה ללימודים עם המוטציות החדשות לקורונה?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

18/02/2021 | 13:25 | מאת: יובל

שלום פרופ׳ אמריליו, הבת שלנו מאובחנת באובאיטיס, מטופלת ביומירה (40mg/0.4ml) ובמטרוטרקסט (7.5 מ״ג). רצינו לשאול, בהתחשב בכך שבשבוע הבא חוזרים ללמוד בבית הספר, וילדים מתחת לגיל 16 לא יכולים להתחסן, ונראה שהמוטציות החדשות של הקורונה מזיקות יותר לצעירים - האם אתה ממליץ בכל זאת לשלוח לבית הספר? (בהינתן כמובן ההקפדה על כל הנהלים ומסיכות) המון תודה! יובל

שלום יובל, לפי המחקרים האחרונים והניסיון שלנו בארץ ובעולם, התרופות הנ"ל לא הוכחו כגורמות לסיכון מודבק להידבק בקורונה או למחלה קשה יותר במידה והילד נדבק. לפיכך ההמלצה היא לחזור ללימודים בכפוף כמובן להקפדה יתרה על כללי הריחוק החברתי של משרד הבריאות. בברכה, פרופ' גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים