הזרקת סטרואידים- האם מומלץ?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

08/02/2021 | 20:18 | מאת: הזרקת סטרואידים לברך

שלום רב אני רוצה להתייעץ בקשר לילדה שסובלת כבר מעל חודש ימים עם כאבים בברך. יש לציין שלפני שנה היתה שאיבה בברך שהיתה נפוחה מאוד ומאוד אדומה. כרגע המצב שהילדה צולעת עם הרגל ויש קצת כאבים. עשינו אולטרסאונד וצילום והכל היה תקין. שאלתי אם צריך לעשות הזרקה של סטרואידים או לחכות שזה יחלוף מעצמו. בגלל שאין מים והברך לא אדומה ונפוחה. והאם זה מסוכן אם לא עושים זריקת סטרואידים? תודה מראש

שלום רב, הזרקת סטרואידים לברך מבוצעת בהנחיית ועל ידי ראומטולוג ילדים בד"כ באבחנה של דלקת מפרקים של גיל הילדות או הנעורים. מדובר בדלקת מפרקים כרונית במפרק אחד או במספר מפרקים. כאשר יש מספר מפרקים מועט והמפרקים אינם קטנים, ניתן להסתפק בשאיבה של נוזל מהמפרק והזרקת סטרואידים ולא לתת טיפול בתרופות אחרות. ההזרקה מובילה ברוב המקרים לריפוי הדלקת במפרק ובמיעוט המקרים לריפוי זמני או שאינה עוזרת כלל. תופעות הלוואי הן נדירות ביותר והשכיחה שבהן היא צלקת קטנה באתר ההזרקה. גם כאן מדובר על מקרה אחד ל-20 מקרים לערך. בברכה, פרופ' גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים