נוגדנים למפרקים אצל ילדה בת 4.5

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

03/02/2020 | 12:08 | מאת: שרה

בבדיקת דם שגרתית( בשל שאלה של צמיחת שיער דלילה)..שבצענו לילדתנו Antinuclear Ab-IFA. נאמר לי שהתוצאה יצאה גבוה 1:160 בכייל. וכדאי לגשת לראומטולוג ילדים, לברר מה הענין. כי היא ללא שום תלונות של מפרקים. מצ" קובץ pdf של התוצאות אני דואגת ורוצה לדעת מה האבחון. תודה מראש!!

שלום שרה, את האבחנה יש כמובן לבצע בביקור במרפאה. אוכל לומר באופן כללי כי התשובה הזאת נמצאת ב-3% מהילדים הבריאים ושכילה גם במחלות אוטואימוניות שונות. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים