מחלות חום חוזרות ושקדים נפוחים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

14/09/2019 | 11:07 | מאת: ויקי

שלום ד"ר גיל. ביתי בת ה3 סובלת אחת לחודש מחום גבוה שנמשך בין 3-7 ימים , בגיל שנתיים עברה ניתוח להסרת שקד שלישי ובמעקב א.א.ג שקדים נפוחים באופן קבוע. אתמול אחרי שביקרנו במיון עלתה בפעם הראשונה שיכולה להיות איזושהי בעיה ראומטולוגית והפנו אותנו להמשך טיפול אצל ראומטולוג. כמובן שהביקור אצל מומחה יקח עוד מס' חודשים לכן שאלתי היא האם חום גבוה בתדירות גבוהה ושקדים נפוחים בלבד יכולים להצביע על מחלת הפאפא? ת

שלום ויקי, בהחלט תיתכן אפשרות בכזו. אין צורך להמתין לראומטולוג. רופאי הילדים מכירים היטב את המחלה ויודעים לאבחן ולטפל. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

15/09/2019 | 14:18 | מאת: ויקי

תודה על התשובה.. אכן היינו אצל רופאת המשפחה ולאחר שבדקה את התיק הרפואי של הילדה לדעתה הסיכוי נמוך למחלת הפאפא אך עדיין הפנתה אותנו לבדיקות דם ראמוטלוגיות.

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים