כאבים ונפיחות בקרסול

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

05/09/2019 | 10:43 | מאת: מיטל

בתי בת 8 סובלת כבר פעם שלישית מכאבים בחלק החיצוני בקרסול. המקום מתנפח חם למגע וכואב . היא קיבלה בכל הפעמים אנטיביוטיקה שעזרה והשפיע מיידית. בבדיקות אין ממצאי דלקת Crp תקין נעשו עוד בירורים והכל תקין. אשמח לדעת איזה בדיקות נוספות היא צריכה לעשות...

שלום מיטל, האבחנה המבדלת של מקרה כזה מורכבת. לדוגמא: יש לברר כמה זמן נמשכים האודם והנפיחות. יש הבדל בין שעה לדוגמא לשבועיים. האם יש תסמינים נוספים יחד עם הכאב? האם בין האירועים בריאה לחלוטין? היכן בדיוק ממוקם בכאב? וכו'... לפני שמחליטים על בדיקות הדמיה ובדיקות מעבדה נוספות יש להקשיב היטב לסיפור ולבצע בדיקה גופנית. את זה יוכל לעשות רופא הילדים שלך שבמידת הצורך יפנה הלאה לייעוץ מומחה בתחום הרלוונטי או לבדיקות מעבדה והדמיה נוספות. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים