איזו מחלה בתחום הראומטולוגיה הכי קשה לאבחון?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

05/08/2014 | 17:29 | מאת: מינון

אני מתעניין בתחום הראומטלוגיה כבר זמן רב ורציתי לדעת, איזו מחלה בתחום הראומטולוגיה הכי קשה לאבחון? או לא ניתנת בכלל לאבחון? תודה!

שלום מינון, שאלה יפה שאלת.כמעט כל המחלות המחלות ראומטיות, בניגוד למחלות אחרות מאובחנות על ידי סט של קריטריונים קליניים כלומר מידע המושג מתלונות החולה, הממצאים בבדיקה גופנית, הממצאים בבדיקות המעבדה וההדמיה באם יש צורך ואז- הערכה סופית לאור הנ"ל. שאת לדוגמא בניגוד למחלות כמו דלקת גרון מחיידק הסטרפטוקוק הנשענת על תשובה חד משמעית בבדיקת משטח הגרון (יש חיידק או אין חיידק). בראומטולוגיה - אין בדיקה אחת שתוכל לאבחן. בחיים, גם קריטריונים קליניים לא תמיד מספיקים ויש הרבה "יוצאים מן הכלל" ולכן לא מדובר במחלה מסויימת שקשה לאבחן אלא במחלה מסויימת שמתייצגת בדרך לא טיפוסית. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

05/08/2014 | 19:01 | מאת: מינון

שאת רוב הנתונים על המחלה החולה מספק אותם בתלונותיו ובבדיקה הגופנית שנערכת במפגש עם הרופא? אז ניתן לקבוע שחולה חולה בדלקת מפרקים שגרונית(לדוגמה) רק עפ"י התלונות שלו ועפ"י הבדיקה הגופנית הקצרה שנערכת ע"י הרופא? ובנוסף שאלה שממש חשובה לי, אילו מחלות בתחום הראומטולוגיה אבחונן מתבסס לחלוטין, או לפחות ברובו, על תלונות החולה? תודה רבה רבה!

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים