נטילה קבועה של מוקסיפן

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

02/04/2019 | 22:47 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב בני בן תשע וחצי. בגיל 6 אובחן עם RF נמצאים במעקב של ראומוטולוג והקרדיולוגיה. נאמר לי שעליו ליטול מוקסיפן עד גיל 18 . הוא כבר 3 שנים לוקח 10מל מוקסיפן כטיפול מונע. אציין שאין ממצא לפגיעה לבבית (פרט לדליפה מיליטראלית מזערית שייתכן שבכלל פיזיולוגית הפגיעה היתה רק בירך ) הרופא כל הזמן מזכיר לי שהבן שלי בריא והתרופה נועדה רק להגן עליו אך אני מאוד מפחדת שעצם לקיחת התרופה תזיק לו לכבד תחליש אותו הוא תסב לו נזק אחר בכל זאת מדובר בנטילה יומית . האם יש מחקרים, ספרות, מקרים מנסיונך שליוות ילדים שנטלו המון שנים ושרדו את זה ? או לחילופין האם ידוע לך מקרה בו הופסק הטיפול בגיל 18 ונגרם לילד נזק? בבקשה תרגיע אותי אני 3 שנים לא ישנה

שלום לאם המודאגת, ההנחיות כיום הם לתת טיפול מונע בפניצילין לכל מקרה של RF ללא מעורבות לבבית (עד גיל 21 שנים) וקל וחומר כשיש מעורבות לבבית. הסיבה לכך היא שדלקת גרון סטרפטוקוקלית עלולה להצית מחדש את המחלה והפעם לנקוט לנזק לבבי חמור יותר. מניסיננו אין בד"כ כל תופעות לוואי בנטילה ממושכת של התרופה כך שתוכלי להמשיך לישון בשקט ולהמשיך מעקב מסודר. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים