קנאקים ברגליים ילדה בת 11

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

16/10/2018 | 23:06 | מאת: נועה

ביתי בת ה11.5 סובלת לאחרונה מקנאקים ברגליים כולל בירכיים ובכפות הרגליים. זה לא כואב ולא מפריע לתפקוד, אך שומעים את זה בזמן ההליכה. הקנאקים בעיקר בבוקר לאחר השינה או לאחר ישיבה ממושכת אך מופיעים גם לאורך כל היום. מה זה יכול להיות?

שלום נועה, "קנאקים" או רעש בעת תנועת המפרק הינה תופעה נפוצה יחסית במתבגרים וחסרת משמעות קלינית. אין מדובר בד"כ בתופעה אוטואימונית. ממליץ לסור לבדיקת רופא הילדים שבעת הצורך יפנה לאורטופד. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים