אריתמנ נודוזום

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

03/04/2014 | 14:43 | מאת: מלי

שלום רב. ביתי בת 18 , חיילת אובחנה באריתמה נודוזום. מזה חודש אין שיפור. הרופא הצבאי נתן לה רק משכך כאבים בלבד. מהו הטיפול הרצוי, אילו בדיקות עליה לבצע? , לאיזה רופא עליה ללכת אני מוכנה גם באופן פרטי. ממש חוששת שאין היא מטופלת כראוי במסגרת הנוכחית. חשוב לציין שאינה נוטלת גלולות. תודה האם המודאגת ביותר.

מלי שלום, אריתמה נודוזם הינה הופעה של מעין גושים מורמים וכואבים על פני העור המרמזים על דלקת שמקורה בתת עור. המחלה יכולה להיות מוגבלת ולחלוף לחלוטין או להיות חלק ממחלה מורכבת יותר ולכן יש צורך לבצע בירור. אני ממליץ מקריאת מכתבך על ביקור אצל ראומטלוג בהקדם. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים