מצות וקמח מצה לאחר מיני מעקף

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

16/04/2016 | 23:33 | מאת: אבישג

שלום, אני כשמונה חודשים לאחר ניתוח מעקף עם השקה אחת. שמעתי שמועות שזה בעייתי לאכול מצות. מעוניינת לדעת האם מותר לי לאכול מצות בפסח? האם מותר לאכול מאכלים שיש בהם קמח מצה? תודה וחג שמח.

לגבי מצות וקמח מצות: מומלץ להימנע בחודשיים הראשונים לניתוח. לאחר מכן ניתן לצרוך אך להקפיד על כמות קטנה - כחצי מצה עד מצה ביום. רצוי להרטיב את המצה וכן להקפיד על שתייה של 1.5-2 ליטר נוזלים ביום. למי שסובל מעצירויות קשות כדאי להימנע או להסתפק בטעימה לברכה בלבד.

19/04/2016 | 07:37 | מאת: אבישג

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה