דמפינג

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

05/07/2015 | 14:30 | מאת: אורית

שלום! אני אמורה לעבור ניתוח מעקב קיבה. הבנתי שאחרי ניתוח מעקב קיבה סובלים מדמפינג. שאלתי היא, מה עושים כדי למנוע את זה, ואם לא הצלחתי למנוע זאת מה עלי לעשות? תודה.

שלום לאחר ניתוח מסוג מעקף קיבה יש כ-20 מהמנותחים שיסבלו מדומפינג. הסיבה היא זלילת מתוק. המעבר המהיר של המתוק מהקיבה ישר למעי גורם לספיחת נוזלים מהמעי לחלל המעי ובכך הלחץ דם יורד, דופק מהיר, כאבי בטן, שלשול והרגה לא נוחה. לכן עדיף להתרחק מהמתוק בכל מקרה

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה