התלבטות בין איזו חלופה לבחור

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

23/06/2015 | 08:40 | מאת: ערן

שלום רב, לפני כ-6 שנים ביצעתי ניתוח טבעת, ירדתי משמעותית במשקל אך לצערי לפני כשנה הטבעת נקרעה וכתוצאה מכך עליתי את מרבית המשקל בחזרה (כ-40 ק"ג). קיבלתי את האישור לבצע ניתוח חדש והתכוונתי לבצע ניתוח להחלפת הטבת בחדשה אך לאחר מפגש אקראי בועדה הבריאטרית עם מנותחים עלה בי הספק איזה מהאופציות עדיפות. האם לעשות שוב פעם טבעת האם שרוול או מעקף קיבתי??? בעקרון היה לי סביר עם הטבעת וירדצתי משמעותית במשקל. הבעיה היחידה שהיתה לי עם הטבעת זה "איכות החיים" במובן שלא יכולתי כל יום להכניס שום דבר לפה עד שעות אחה"צ (גם לא לשתות...) ומידי פעם הייתי "נסתם" ולא יכול לאכול במשך יומיים-שלושה, אבל אני מדגיש שבשביל התוצאה הסופית זה היה שווה את זה! החשש שלי הוא שבניתווח מעקף או שרוול התוצאות יפחתו במהלך השנים, הקיבה תתרחב וההשמנה תחזור... האם יש מישהו שיכול לסייע לי בהתלבטות? אודה לעצות בעניין

ערן שלום, אתה מעלה שאלה חשובה. כפי שאתה מתאר, עם הטבעת הייתה לך הצלחה זמנית אך הרגלי האכילה לא באמת השתנו, ולכן ברגע שהפסיקה לעבוד עלית את מרבית המשקל בחזרה. כמו כן ציינת שהייתה פגיעה משמעותית באיכות החיים. חשוב להבין שהניתוח הוא כלי עזר, נקודת התחלה לשינוי הרגלים, אם לא תשנה את הרגלי האכילה שלך אתה עלול לעלות במשקל בין אם תבחר בניתוח טבעת, שרוול או מעקף. לגבי סוג הניתוח אני ממליצה לך להתייעץ עם מנתח - כזה שעושה את כל סוגי הניתוחים, כדי שיוכל לתת לך המלצה מקצועית ומותאמת אליך. לגבי התזונה ממליצה לך להיפגש עם דיאטנית בריאטרית כדי להתחיל בהכנה ובשינוי הרגלים, שיגדילו את סיכויי ההצלחה והשמירה על המשקל לאחר הניתוח. בהצלחה!

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה