בלוטת יותרת המוח,היפופיזה

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

09/05/2015 | 23:06 | מאת: ויקי

שלום! אני בת 35, בריאה. עשיתי את כל בדיקות דם, כולל הורמונליות. כשאני יורדת במשקל, בלוטת יותרת המוח,היפופיזה מפסיקה להפריש את ההורמינים וכתוצאה מכל כל המחזור החודשי מפסיק לפעול. למה לבנות עם תת משקל יש בעיה כזאת? מה התפקיד של השומן בשלב הצפציפי הזה ולמה המערכת מתחילה לתפקד עם אחוז שומן מסויים? תודה!

לשומן יש תפקיד חשוב בכל מערכות הגוף, כולל הובלת ויטמינים חיוניים לתאים ותפקוד מערכת הרבייה אצל נשים. נשים בתת משקל עלולות לחוות אל-ווסת, כלומר היעדר מחזור, מה שפוגע בפוריותן. חשוב מאוד לפנות לטיפול תזונתי ו/או רגשי כדי שיעזרו לך לעלות חזרה למשקל תקין.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה