סיבוכים לאחר ניתוח שרוול וקיצור קיבה.

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

18/03/2015 | 14:21 | מאת: שי בן שושן

רציתי לדעת מהם הסיבוכים העיקריים הקיימים בניתוחי ההרזיה ומה האחוז של הסיבוכים האלה ?

מדובר בניתוחים בריאטרים. לכל ניתוח יש לו את הסיבוכים שלו אם מדובר בטבעת, שרוול או מעקף קיבה. הסיבוכים העיקרים של טבעת: סיבוכים קשורים לניתוח כמגון דימום, זיהום או פגיעה באברי הבטןוסיבוכים קשורים לטבעת כגון החלקת הטבעת, זיהום הטעבת, ניתוק הטבעת או חדרית הטבעת לחלל הקיבה. התחלואה של ניתוח טבעת הוא סביב 30% והתמותה הוא סביב 0.1%. ניתוח שרוול קיבה: הסיבוכים השכיחים: דימום 0.5% עד 5%, דלף בין 0.3 עד 5%, תסחיף ריאתי פחות מ-1% , היצרות של השרוול 1-3% וסיבוכים אחרים. הצמותה סביב 0.3%. ניתוח מעקף קיבה: הסיבוכים דומים לניתוח מעקף קיבה בנוסף להיוצרות בקעים פנימיים.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה