גודל הקיבה שהוצאה

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

25/02/2015 | 09:38 | מאת: שרונה

שלום, אני 8 ימים אחרי ניתוח שרוול ומרגישה מצוין. בסיכום הניתוח שקיבלתי רשום לי שהמנתח השתמש ב-2 מחסניות שחורות וב-3 סגולות. האם לפי מספר המחסניות ניתן לאמוד את גודל הקיבה שהוצאה? ולמה אני שואלת זאת מכיוון שאני אוכלת לדוגמא: 5 כפיות גבינה לבנה אני לא מרגישה שאיני יכולה יותר, אני יכולה לאכול עוד. כל מי שדיברתי איתו שעבר ניתוח שרוול ציין שלאחר מספר קטן של כפיות אינו היה מסוגל להמשיך. יש מצב שהוציאו לי מעט קיבה מהאחרים, והשאירו לי יותר קיבה?

שלום מחסניות שחורות או סגולות זה גובה הסיכות שהמנתח השתמש בהן לפי עובי הקיבה. מה שקובע גודל הקיבה הוא גודל הבוג'י שהמנתח השתמש. יש מנתחים משתמשים בבוג'י צר 32-34 פרינץ' והשרוול הוא צר ויש מנתחים משתמשים בבוג'י גדול יותר 38-42 פרינץ' וכאן השרוול רחב יותר.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה