שאלות חשובות- לתשובות אודה מאוד

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

15/02/2015 | 09:43 | מאת: יעל

שלום. עברתי ניתוח טבעת לפני 25 שנים. 15 שנים בערך שמרתי על המשקל ובעשר שנים האחרונות עליתי כ43 קג בחזרה. בשנים האחרונות ניסיתי כל דיאטה אפשרית וכל מה שירדתי עליתי עם תוספת. עדיין מרבה להקיא ואוכלת בעיקר שטויות ומתוקים. כרגע bmi מעל 35 וטרום סוכרת ובעיקר סבל יומיומי מעודף המשקל. בעקבות זאת מעוניינת לעבור ניתוח מעקף קיבה או מעקף תריסריסריון. התחלתי ברור. שאלותי: איזה ניתוח עדיף במצבי? כמה זמן לוקח הברור ועד התור לניתוח? האם דרך המושלם ניתן לעשות את הניתוח באופן פרטי? תודה רבה.

שלום ניתוח מסוג SRVG או VBG טבעת ישנה בשיטה פתוחה היה ניתוח מקובל. עקב הניתוחים בשיטה לפרוסקופית הניתוח SRVG לא קיים. בנוסף הניתוח בוצע בשיטה פתוחה עם תחלואה והידבקויות קשות באזור הניתוח בבטן עליונה. הפיכת הניתוח לניתוח מסוג מעקף קיבה או הטיה ביליו-במקריאטית נחשב ניתוח קשה טכני וזמן הניתוח ארוך. אני אישית לא מבצע הניתוח רק בבית חולים ציבורי ולא פרטי.

16/02/2015 | 09:00 | מאת: נאנא

דר נאסר תודה על התשובה. לא הבנתי האם אתה לא עושה את הניתוח בכלל? האם יש רופאים שמתמחים בניתוח מסוג זה?

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה