עד כמה הקיבה יכולה לחזור ולגדול אחרי נתוח

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

14/04/2013 | 15:38 | מאת: רבקה

אחרי נתוח לפני קרוב לשנתיים אני מסוגלת היום לגמור בחצי שעה כוס קפה ובכלל נראה לי שכמות האוכל שלי עלתה לדוגמא מבקושי פתית אורז אחד אני היום יכולה לאכול אחד וחצי מרוח ו4 זיתים ואחרי שעה או שעה וחצי להרגיש שוב רעבה וצורך לאכול שנית האם זה אומר שהקיבה שלי גדלה ויכולה עוד לגדול ולחזור למימדים הקודמים. אתה נתחת אותי

שלום אחרי ניתוח שרוול קיבה נשאר פחות מ-25% מהקיבה. יש הרבה עבודות על הנפח של הקיבה אחרי מספר שנים מהניתוח. הקיבה יכול להתרחב אבל לא יכולה לחזור לנפח התקין. למשל נפח של שרוול 100 סמ"ק אחרי הניתוח , אחרי שנתיים יכול להתרחב ל-150 סמ"ק החולה מרגיש יחסית שהקיבה התרחבה אבל בפועל נפח של 150 סמ"ק הוא עדיין לא מגיע ל-1500 סמ"ק.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה