ניתוח מעקף קיבה - אורך מעקף המעי

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

31/08/2019 | 20:41 | מאת: אלי

ד"ר שלום. לפני כמה שבועות נותחתי בניתוח בריאטרי שנני - מערף קיבה רגיל roux ולפי דו"ח הניתוח אורך המעקף אצלי הוא 80 ס"מ ולא כ-1.5 מטר כמקובל, גם אורך המעי הקצר הוא 80 ס"מ. המנתח אומר שזה נעשה בכדי למנוע סיבוכים עתידיים. הבנתי שקיימים אורכים בין מטר ל 2.5 מטר בערך. שאלתי מבחינה רפואית האם מעקף נמוך ממטר וחצי הינו יעיל בכלל? בתודה.

שלום רב, מקובל היום בניתוח מעקף קיבה עם שתי השקות : לולאת ה roux בין 120 עד 200 ס"מ והלולאה הביליופנקיראטית בין 60-80 ס"מ. עדיף להיתעץ עם המנתח

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה