חיידק הליקובקטר פילורי

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

29/08/2019 | 14:37 | מאת: אורית

אני אמורה לעבור ניתוח מעקף יש לי 2 התכייבויות לאחר בדיקה ביאובסית קיבלתי תשובה ש יש לי חיידק הליקובקטר פילורי מקבלת טיפול תרופתי האים יש עם זה בעיה?

שלום רב, כן יש צורך לטיפול בחיידק לפני הניתוח. חיידק על שם הליקובקטר פילורי יכול לגרום לשינויים, דלקות בקיבה, וגם יכול לגרום למצב טרום סרטני. ההמלצה היא ארדיקציה של החיידק על ידי שני סוגי אנטיביוטיקה ולוסק. ולאחר הטיפול יש לחזור על מבחן נשיפה על מנת לוודא שאין עדות לחיידק בקיבה.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה