עלייה במשקל לאחר ניתוח מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

24/08/2019 | 14:24 | מאת: מעקף קיבה

שלום רוצה לברר על תופעה מדאיגה . לפני כשבועיים עברתי ניתוח מעקף קיבה וזאת עקב בקע סרעפתי הקאות וצרבות אחרי ניתוח שרוול. הגעתי לניתוח מעקף במשקל 66 בשחרורי מבית החולים לאחר 3 ימים. וירדתי 3 קילו. ומאז המשקל לא יציב אני עולה ויורדת או שעולה 1 קילו אחר כך יורדת חצי קילו אבל יותר עולה כיום אני שוקלת 64.5 אני מאוד צמודה להוראות התפריט שלאר ניתוח. בעיקר נוזלים. מי מרק. ויוגורט מעט. חייבת לציין שיש לי תחושת נפיחות בבטן ולפעמים כאבים האם התופעה הזו מוכרת למישהו? איך אפשר אחרי ניתוח כזה עם תזונה דלה מאוד ולעלות המשקל? האם יש סיבה לדאגה? תודה

הירידה במשקל בניתוח בריאטרי שני במשקל התחלתי כמו שציינת יכולה להיות איטית מאוד ואפילו יציבה. חשוב להגיע למעקב דיאטנית בריאטרית כדי לקבל הנחיות לאכילה שתאפשר ירידה בריאה במשקל במצבך. בהצלחה.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה