לפני ניתוח מיני מעקף כיבה

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

10/12/2018 | 15:28 | מאת: אליס

שלום רב אני מספר ימים לפני ניתוח מעקף קיבה ופתאום קיבלתי רגלים קרות וחוששת מאוד האם ההרגשה הזו היא טיבעית ? האם יש בכלל אופציה בטווח זמן קצר לבטל ניתוח ???. תשובות ממנותחים שחוו חוויה כזו יתקבלו בברכה. תודה

אליס שלום, חשש לפני הניתוח הוא דבר טבעי. חשוב להבין בדיוק ממה את חוששת כדי שאפשר יהיה לנהל את זה בצורה נכונה. למשל, במידה ואת חוששת מסיבוכי הניתוח, תוכלי לקבוע פגישה עם הרופא שיסביר לך על האפשרויות הקיימות, סטטיסטיקות ואפשרויות טיפול. במידה והחשש הוא מההתנהלות לאחר הניתוח או מעליה חוזרת במשקל, מומלץ להיפגש עם דיאטנית בריאטרית שתסביר לך בהרחבה ותעזור לך להגיע עם פחות חששות. במידה ומדובר בחרדה, בהחלט אפשר לשקול לדחות את הניתוח ולעשות כמה מפגשי הכנה, בין אם אצל רופא או דיאטנית ובין אם אצל פסיכולוג, על מנת להגיע בבטחון וברוגע לתהליך. בהצלחה!

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה