עישון לאחר מיני מעקף

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

02/08/2018 | 18:33 | מאת: יעל

שלום 5 ימים לאחר מיני מעקף .. בבית החולים לא אמרו לי כלום לגבי סיגריות . רציתי לדעת אם אני יכולה לעשן סיגריות ? תודה מראש.

שלום רב, בניתוח מסוג מעקף קיבה מחברים בין הקיבה לציין הדק. הקיבה מפרישה חומצה ועודף הפרשה של חומצה יכולה לפגוע בחיבור. הוכח חד משמעי העישון מגביר הפרשת החומצה והמנותחים שעוברים ניתוח מעקף קיבה יכולים לסבול מכיב בחיבור, דלקת, היצרות וגם מנקב שיכול לסכן חיים. חד משמעי מומלץ להימנע מעישון

18/10/2018 | 09:05 | מאת: אהרון

האם מסטיק ניקוטין גם מזיק? ומה לגבי לפני ניתוח?

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה