קיבה שניה?עמילאז גבוה אחרי ניתוח טבעת

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

07/02/2018 | 06:40 | מאת: יפעת

שלום רב, מבקשת לשאול אותך לגבי עמילאז גבוה בדם שהולך ועולה מאז עברתי ניתוח טבעת ( עדיין עם טבעת)- נכון להיום העמילאז: 145. בבדיקות לבלב ובטן, כולל ליפאז תקין ברוך השם, בלוטות רוק כנ"ל. האם יש קשר לניתוח? שאלתיך בנושא בעבר וענית לי, שלקיחת תרופות פביכיאטריות לאורך זמן גם מעלות את העמליאז- אני נוטל ציפראלקס משנת 2004 , ניסיתי להוריד מינון(10 מיליגרם ביום) בחודשיים האחרונות אבל להפך- העמילאז עדיין לא יורד ולהפך. אני מרגישה ברוך השם טוב, אבל פוחדת כי עמילאז גבוה ולא יורד, לעיתים יש לי כאב בצד שמאל מתחת לסרעפת שחולף ( בעיקר אחרי אוכל). - חשבתי שאולי זה קשור לסוג האוכל שאוכלת?(מטוגן, שומני?פחמימות ?כי אלו הדברים שניכנסים לי בטבעת, אבל גם מצליחה לאכול ירקות שורש בלבד מגוררים). *****שאלה נוספת: בצילום חזה שנעשה לי נימצא ושט מורחבת מאוד עם סטיה של קנה הנשימה- מה המשמעות של ושט מורחבת והאם היא מסוכנת? בעבר רשמת לי שכדאי לפתוח קצת את הטבעת ועשיתי כך, זה עדין לא שיפר את המצב של הוושט. - האם זה אומר שיש לי קיבה שניה? מה הסכנות?מה האפשרויות? אני לא רוצה לפתוח עוד ועוד את הטבעת כי אני שבעת רצון מאיך שאני ניראת ונהנית מאוד ממצבי בכלל( ניראת מעולה, מרגישה יחסית טוב, בדיקות כולן תקינות פרט לעמילאז). -ובכלל ניתוח הוצאת טבעת הבנתי מסוכן על רקע הידבקויות?מה לדעתך צריכה לעשות? אשמח לתשובתך ולהארות עבורי בבקשה ולמי לפנות אם יש צורך?

שלום רב, בכל השאלות צריך לפנות לרופא המנתח. עליה של עמילזה יש מספר סיבות כגון אבנים בכיס מרה, גירוי של הטבעת, תרופות וכדו'. בקשר לוושט מורחב, זה גם כן סיבוך של הטבעת.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה