תכשיר חדש

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

30/01/2003 | 09:28 | מאת: אילה

תודה על התיחסותך ותשובתך. השבוע קראתי בעיתון וגם את תשובתך בפורום על התכשיר החדש ליויאל. שאלתי: האם הסיכון פחות בלקיחת תכשיר זה לעומת הורמונים ? האם אפשר לקחת לויאל גם במקרים בהם תופעות גיל המעבר מופיעות אך המחזור מופיע בערך כל חודש וחצי חודשיים?

30/01/2003 | 15:44 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

אילה שלום ותודה על שאלתך. לגבי שאלתך השניה-התשובה חד משמעית שלילית. ניתן לתת טיבולון (ליויאל) רק בנשים שהן כבר במנופאוזה ולא קודם. הסיכונים בטיפול הורמונלי חילופי ידועים ומתועדים אם כי אינם רבים (באופן מוחלט-לא באחוזים). לא הוכח שהסיכון בטיבולון נמוך מאשר בטיפול הורמונלי חילופי "קונבנציונאלי" ולראיה, התרופה אינה מאושרת עדיין לשימוש בארה"ב. חשוב עם זאת להבין שלטיבולון יש נישה מיוחדת של ירידה בליבידו (חשק מיני). על החשק המיני בנשים אחראים הורמוני מין גבריים (שנמצאים בנשים ולא בגברים) ואלו נוטים לרדת בגיל מעבר. במיעוט הנשים הבעיה מציקה (אולי אחרות לא משוחחות על כך עם הרופא המטפל) ולא תמיד הטיפול ההורמונלי החילופי הרגיל עוזר. לנשים אלו הטיבולון כנראה יעיל מיוחד.

30/01/2003 | 15:44 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

אילה שלום ותודה על שאלתך. לגבי שאלתך השניה-התשובה חד משמעית שלילית. ניתן לתת טיבולון (ליויאל) רק בנשים שהן כבר במנופאוזה ולא קודם. הסיכונים בטיפול הורמונלי חילופי ידועים ומתועדים אם כי אינם רבים (באופן מוחלט-לא באחוזים). לא הוכח שהסיכון בטיבולון נמוך מאשר בטיפול הורמונלי חילופי "קונבנציונאלי" ולראיה, התרופה אינה מאושרת עדיין לשימוש בארה"ב. חשוב עם זאת להבין שלטיבולון יש נישה מיוחדת של ירידה בליבידו (חשק מיני). על החשק המיני בנשים אחראים הורמוני מין גבריים (שנמצאים בנשים ולא בגברים) ואלו נוטים לרדת בגיל מעבר. במיעוט הנשים הבעיה מציקה (אולי אחרות לא משוחחות על כך עם הרופא המטפל) ולא תמיד הטיפול ההורמונלי החילופי הרגיל עוזר. לנשים אלו הטיבולון כנראה יעיל מיוחד. רפואה שלמה דר' זלוצובר

30/01/2003 | 19:33 | מאת: אילה

תודה על תשובתך המהירה, אני בת 48 מה עלי לעשות אם יש לי את תופעות גיל המעבר כולל ירידה בחשק המיני אך יש לי עדין מחזור המופיע כל חודש וחצי חודשים. עלי לציין שהתופעות בלתי נסבלות.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי