פרכוסים, ניתוקים?

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

19/11/2016 | 22:41 | מאת: דנה

היי, הבן שלי בן 2.4 מגיל 9 חודשים בערך הייתי שמה לב שמדי פעם הוא מצטמרר, לא ייחסתי לזה חשיבות וחשבתי שפשוט קר לו .. עם הזמן הוא המשך להצטמרר ונוספו תנועות ראש בסוף הצמרור כמו  לא. במקביל קורה לו לא מעט כבר המון זמן בערך מגיל 1.6 שהוא נראה בוהה ולא מגיב שקוראים לו ממש לכמה שניות לא יותר מ20 שניות וזה משתנה.. שמתי לב חזה במיוחד כאשר התחלתי לקחת אותו לחוד תנועה וראיתי שהוא באמצע שיר וריקוד קורה לו שהוא פשוט מפסיק בוהה וכשהוא חוזר לעצמו לוקח לו כמה שניות לחזור לפעילות.. בנוסף פעמיים קרה לו שבזמן שהסתובב בקרוסלה ובפעם השניה בכיסא מחשב ( הסתובב מאוד חלש) שהוא כאילו קפא... פעם אחת הידיים והרגליים שלו נזרקו לצדדים והוא היה נראה רועד ועם פה נעול ומבט מוזר בעניים ובפעם השניה הוא היה מקווץ עם אותם התסמינים האחרים . בשני המקרים הוא בסופם צרח ובכה במשך דקות והיה קשה להרגיע אותו... האירועים היו בערך כ15 שניות לא נראה היה שאיבד הכרה...אולי באופן חלקי.. ועוד משהו הוא מרז שנולד לא ישן לילה שלם בלי להתעורר פעם או פעמיים בלילה אני יכולה לספור את הלילות השלמים שהוא ישן על יד אחת... נולד בוואקום, אחרי שנכנס לא טוב בתעלת הלידה והיה תקוע.. היינו בבדיקת eeg אך יקח זמן כד שיגיעו התוצאות... אשמח לשמוע חוות דעתך על פי הרקע של הילד... תודה!

שלום רב אכן האוריעים חשודים... ובהחלט כדאי לבצע בדיקת EEG ואם לא תיהיה אינפורמטיבית , לשקול ביצוע וידאו EEG כדי ל"תפוס" אירוע אופייני ולאפין את טיבו . בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים