ESES

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

28/02/2015 | 08:31 | מאת: אנה

דר מנשקו שלום רב, בני אובחן כאפילפטי בגיל 5 לאחר שסבל ממיגרנות קשות מגיל שנתיים ופרכס מתוך שינה פעם אחת. במשך שנתיים טופל בחומצה ולפרואית פעמיים ביום והיה מאוזן לחלוטין. לפני כשנה החל להתדרדר מבחינה לימודית והתנהגותית , יכולות שכבר היו לו( קריאה, כתיבה) כמעט ואבדו, הדיבור שלו נעשה כבד, לעיתים שכח מילים, ההתנהגות הפכה לקשה , תובענית , אגרסיבית. Eeg לילה הראה שיש לו ESES . מינון החומצה הולפרואית הועלה למקסימום שאפשר למשקלו. נוסו שילובים שונים של תרופות- דפלפט עם פריזיום ( לא הועיל). דפלפט עם אוספולוט ( לא שיפר eeg התנהגות השתפרה מעט) דפלפט עם אוספולוט וקפרה ( לא הועיל). לבסוף הוחלט על דפלפט פריזיום אוספולוט מידי יום ובנוסף קורס סטרואידים 30 מג לקג ליום למשך 5 ימים כל חודש. עכשיו אנחנו אחרי 6 קורסים של סטרואידים. וידאו eeg הראה- אין שום שינוי. עדיין ESES ברמה של 80% . מה עוד אפשר לעשות? האם זה יחלוף לבד כשיגדל גם אם לא הצלחנו לאזן אותו? תודה

שלום רב כדי לענות על שאלתך , חשוב להבין את הסיבה ל ESES . ישנן אלטרנטיבות טיפוליות , אך לא ניתן לענות בתשובה אחת ... בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים