הפחת תרופה- דפלפט מתוך שילוב

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

08/03/2014 | 09:35 | מאת: שירה

תי בת ה11 וחצי לכאורה מאוזנת וזאת לאחר שיא בפרכוסים בעת שהיתה בת 6 פרצה המחלה ולא ניתן היה לאזן חלקן אף גרם לה להתנהג כמו "זומבי" - האוספולט למשל ... ובעטיין אף אושפזה לפק זמן ממושך עם התקף סטסטוס שלא נפסק. הקדמה זו באה כדי לתאר את החשש שלי שכיום לאחר שמטופלת בקפרה+למיקטל +דפלפט (הדפלפט והקפרה לא עזרו כלל עד שהוסיפו את הלמיקטל. כיום לאר כמעט 5 שנים היא לכאורה מאוזנת. לכאורה הוספה כי היה אירוע של הרטבת לילה רצינית וגם פרכוס גדול עת ניסית לרדת בקפרה. אז הוחזר הקפרה ועכשיו הרופאים אומרים שמכיוון שהדפלפט לא הועילה בעבר כלל , ואף גורמת היום לרעד רציני, בעיית קשב יש לרדת ממנה ולהשאר עם הלמיקטל והקפרה ושאסור לקחת כל כך הרבה זמן 3 תרופות. אני מאד מאד מאד חוששת שכן לפי הרקע היו לה פרכוסים נוראיים, והזמנתי ניידות נט"ן פעמים רבות עקב פרכוסים שלא נגמרו. סוף סטף היא מתפקת כרגיל מלבד בעיות בלמידה ובספורט ודברים נופלים לה מהידיים... הרופאים מתעקשים שהדפלפט לא הועילה בעבר, וזה נכון אבל האם שילוב התרופות הוא לא יותר מהפרטים? כלומר לערך של שילוב התרופות יש אפקט שמנע את הפרכוסים? מה דעתך?

שלום רב שמח כי הילדה מאוזנת .... מאידך ... יש היגיון בניסיון להפחתת דפלפט ... למרות החשש, חושב שיש הגיון בכך, מבצעים זאת בהדרגה , תוך מעקב קליני ... בהצלחה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים