קפיצות בלתי רצויות ובדיקת eeg

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

18/03/2024 | 20:52 | מאת: ענת

שלום רב, כותבת לך שוב ד"ר.הילדה שלי בת 7.5 בריאה בדרך כלל.לפני כ 3חודשים התחילו לה קפיצות מתוך שינה והתעוררה המון. הית תקופה של שיפור ועכשיו שוב היא קופצת המון מתוך שינה, היא אומרת שכואב לה הראש גם.. עשינו לה eeg בערנות וקיבלנו את התוצאה. בתוצאה רשום: בערנות פעילות הרקע תגובתית בקצב אחורו דומיננטי עד 9 הרץ, עם הדגמה של גרדיאנט אחורי-קידמי תגובתי לפתיחה וסגירת עיניים. לאורך התרשים גם בזמן הגירוי אור ונשימות יתר וגם ללא גירויים אלו -נרשם מוקד חד זיזי (היפוכי פאזה) באיזור הטמפורלי משמאל. אין עדות להתפרצויות אפילפטיות כלליות. לסיכום: התרשים בערנות בלבד חחורג מגדר התקין בשל המתואר. אשמח לדעת אם יכול להיות שמדובר באפילפסיה? הרופא אומר שאם נקח אקראי 100 ילדים ל3 יצאו תוצאות כאלה בלי שוב קשר שיש להם משהו. אבל מדאיג אותי שזה לא אקראי כי הילדה קופצת. יש לנו במאי בדיקת eeg חסך בשינה ועד שיהיו תוצאות בטח יותר מחודש, ואני ממש לחוצה.מה זה אומר בבקשה? אם לא מדובר בגידול מוחי חס וחלילה?אפילפסיה? תודה רבה רבה.

שלום רב עם כל הרצון הטוב אי אפשר לעשות אבחנות בצורה זו . הסברתי לך את הגישה הכללית. ממליץ לך לפנות לנוירולוג/ית שהפנו אותך לבדיקה לבדיקה ולשיחה על משמעות התוצאות בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים