בדיקת eeg בערנות ותוצאות מדאיגות

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

15/02/2024 | 05:48 | מאת: קרן

שלום רב, הילדה שלי בת 7.5 בריאה בדרך כלל.לפני כחודשיים התחילו לה קפיצות מתוך שינה והתעוררה המון. עכשיו יש שיפור אבל עדיין לפעמים מרגישה שהיא קופצת. עשינו לה eeg בערנותוקיבלנו אתמול את התוצאה. בתוצאה רשום: בערנות פעילות הרקע תגובתית בקצב אחורו דומיננטי עד 9 הרץ, עם הדגמה של גרדיאנט אחורי-קידמי תגובתי לפתיחה וסגירת עיניים. לאורך התרשים גם בזמן הגירוי אור ונשימות יתר וגם ללא גירויים אלו -נרשם מוקד חד זיזי (היפוכי פאזה) באיזור הטמפורלי משמאל. אין עדות להתפרצויות אפילפטיות כלליות. לסיכום: התרשים בערנות בלבד חחורג מגדר התקין בשל המתואר. אשמח לדעת מה זה אומר בבקשה, יש לנו תור לבדיקה בחסך בשינה רק חודש הבא ותור לנויוורולוג עוד חודש וחצי. תודה רבה.

היי למרות שה eeg אינו תקין ומדגים פעילות אפילפטית לא בטוח כלל שיש קשר בין הקפיצות הליליות לבין מימצאי ה eeg וקיימת סבירות רבה שמדובר במימצא אקראי יש לחזור את הרופא/ה שהפנתה אתכם לבדיקה . בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים