תינוק בן שנה עם תרשים eeg שהחמיר.

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

29/01/2023 | 15:02 | מאת: אנה

הבן שלי אובן עם אפילפסיה מוקדית שפירה בגיל ארבעה חודשים אחרי פרכוסים של סטיית מבט. קיבל מאז לומינל ללא פריכוסים. עכשיו בגיל שנה הבחנו בפירכוסים של נםילת ראש לשניה בהכרה מלאה ופעמיים היה איבוד טונוס . בבדיקת eeg ראו פעילו מפושטת אפילפטית כאשר בארבעה חודשים אמרו שנמצא רק מוקד בצד ימני. מה זה אומר? אמרו לנו שמורידים את התרופות בגיל שנה ועכשיו קיבל במקום לומינל דקרה. האם זה אומר שזאת אפילפסיה שלא שפירנ ולא תחלוף? מה זה אומר על ההתפתחות שלו?

שלום רב לגיל התחלת האפילפסי חשיבות רבה לגבי הבנת הגורם לאפילפסיה וחהסיכוי שתעבור אפילפסיה שפירה זו תסמונת אפילפטית שמכלול המאפיינים שלה ידוע ומוכר ומאפשר לומר כי תחלוף. במקרה שלכם, לא מדובר באפילפסיה שפירה אך אין זה אומר שלא תחלוף העובדה כי יש עדיין פרכוסים למרות טיפול , מחייבת חשיבה על הסיבה לפרכוסים ותך כדי טיפול תרופתי לחשוב גם על אפשרויות נוספות לטיפול . בברכה ד"ר אלי הימן

14/02/2023 | 13:47 | מאת: אנה

שלום ותודה רבה על התשובה. בני כן מאוזן על ידי קפרא. מרגע שהתחיל לקבל את התרופה אין לו פרכוסים. ביצענו לו השבוע mri שהתוצאות הם: מוקד האדרה 3 ממ פרונטלי מימין סביבו אות ח חריג בt2 בחומר הלבן החשוד כבצקת וזוגניץ ומסביבו היצרות החריצים יכול לנבוע מהפרכוס. כול היתר תקין. אמרו לחזור עוד שלושה חודשים על הבידקה. ואין לשלול דיספלזיה קורטיקלית. מה זה אומר? קראתי שדיספתזיה עמידה לתרופות ואצלנו ברוך השם זה לא..כואב הלב עליו בן שנה וכזה מתוק

שלום רב ישנם סוגים /תסמונות אפילפטיות שונות ומגוונת. כאשר משתמשים במוג "אפילפסיה שפירה" צריך להיות משוכנע כי מדובר באפילפסיה עם מאפיינים טיפוסיים ( גיל הופעה, רקע התפתחותי, רפואי , מימצאי MRI EEG וכו') אשר מאפשרים לומר כי מדובר באפילפסיה שלרוב חולפת. ישנן תסמונות אפילפטיות בגיל הינקות שעוברות אך גיל מוקדם מהווה גורם סיכון משמעותי לכך שהאפילפסיה לא תחלוף או לא תחלוף כל כך מהר. מימצאי ה EEG של פעילות מפושטת עדיין יכולים להיות ממקור ימני עם התפשטות מהירה מאוד כך שב EEG רגיל, רואים זאת כפעילות" מפושטת" על כל פנים, חשוב לאזן את המחלה האפילפטית ולהבין את הסיבה לאפילפסיה. בברכה ד"ר הימן אלי'

15/02/2023 | 08:29 | מאת: אנה

תודה רבה על התשובה אבל מה אומרות ממצאי הmri?אנחנו ממש לא מצליחים להבין..רופא ילדים אמר שנראה כמו בצקת לאחר פרכוס וסיכוי גדול שיחלוף אבל הלחיץ האי אפשר לשלול דיספלסיה

ראה תשובתי הקודמת

מנהל פורום אפילפסיה בילדים