פענוח בדיקת eeg בחסך שינה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

26/12/2022 | 19:24 | מאת: מיוש

ילד בן 10 לאחר בדיקת eeg בחסך שינה. תרשים ערנות, נמנום ושינה לא תקין עקב קיום מספר זיזים בעלי שדה אלקטרוגרפי רחב, עם הדגשה פרונטלית בכניסה לשינה. האם תקין? יש צורך בבירור נוסף?

שלום רב השאלה החשובה ביותר היא מדוע בוצעה הבדיקה? במידה ובוצעה בשל אירוע של פרכוס , אז בדיקת ה EEG אינה תקינה ותומכת בכך. בברכה ד"ר אלי הימן

28/12/2022 | 22:00 | מאת: מיוש

הבדיקה בוצעה בעקבות ניתוקים שקורים לילד. ועל מנת לשלול אפילפסיה. הוא לא שומע שקוראים לו. כאשר נוגעים בו הוא כאילו מתעורר וטוען שלא שמע בכלל שקראו לו. תודה

שלום רב השאלה החשובה היא מדוע בוצעה בדיקת ה EEG . במידה והיה פרכוס קליני ברור, בדיקת ה EEG אינה תקינה ותומכת באירוע אפילפטי ישנם מצבים בהם מבצעים EEG כחלק מבירור של תלונות אחרות כגון " חולמנות" כאבי ראש וכו' ... במקרה זה סבירות רבה כי חסר משמעות . תשובות אלו הן כלליות ואינן מתייחסות למקרה פרטני בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים