שאלה לגבי פענוח בדיקת EEG בשינה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

05/12/2022 | 23:48 | מאת: אמא מודאגת

בתוצאות בדיקת EEG בשינה שנערכה לאחרונה לבתי קילננו פענוח כדלקמן: "EEG אינו תקין בשל פעילות אפילפטיפורמית מאזור טמפורלי אוקציפיטלי ימין. קורלציה קלינית: התרשים מראה סף נמוך לפירכוסים ממוקד טמפורלי אחורי מימין על רקע דיספונקציה אורטיקלית מבנית או גנטית. לקורלציה קלינית ועם הממצאים המדווחים ב-MRI מוח." אשמח לביאור והסבר תוצאות הבדיקה.

שלום רב במידה ובדיקת ה EEG נעשתה בשל רקע של פרכוס או פרכוסים בעבר, הבדיקה תומכת באבחנה של אפילפסיה. לא להתרגש מהמשפט" דיספונקציה קורטיקלית אן גנטית" אפילפסיה אינה אבחנה אחת ולכן יש לבדוק לכל בכל מקרה ומקרה לגופו של עינין ( אנמנזה מדוקדקת, בדיקה, בדיקת EEG ודימות מוחית- MRI ) בסוף התהליך האבחנתי, צריך לענות על השאלות הבאות: 1.האם מדובר באפילפסיה? 2.מה הסיבה אפילפסיה? ( נטייה גנטית? הפרעה במבנה המוח, סיבה אחרת? ) 3.איזה סוג של אפילפסיה? האם אפילפסיה מוקדית( מתחילה באיזור מסויים של המוח או אפילפסיה כללית- מתחילה בו זמנית בשתי ההמיספרות המוחיות) 4.האם האפילפסיה הספציפית בילד/ה מתאימים לתסמונת אפילפטית מוגדרת. ( ישנם תסמונות שונות של אפילפסיה כלות בגיל ההופעה והמאפיינים של הפרכוס והרקע של הילד/ה) בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים