טיפול באבסנס

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

28/09/2013 | 23:20 | מאת: בר

שלום רב, בתי בת הכמעט שש אובחנה באבסנס, על בסיס בדיקת EEG אחת, אשר בוצעו בה 2 היפרוונטילציות אשר עוררו את ה"ניתוק" . הבדיקה לא בוצעה בחסך שינה. נכתב כי "בזמן האוורור יתר נצפו 3 אירועים אלקטרו קליניים , EEG הדגים התפרצות של זיז-גל בקצב 3 הרץ שנמשכה בין 20 -10 שניות. הילדה הפסיקה את הנשיפה בשבשבת והיו תנועות אוטומטיזם של הפהובסיום חזרה לפעילות הרגילה. פרגמנטציה של הפעילות האפילפטית נצפתה לאורך התרשים. הממצאים מתאימים לאפילפסיה כללית ראשונית של הילדות". כרגע הוחלט על תחילת טיפול, מתן תרופה מסוג VALPRIOC ACID האם עלינו לראות באבחון זה סופי וודאי? לא עושים עוד בדיקות לפני שמגיעים לכזה בטחון באבחון? ואם לא נידרשות עוד בדיקות, על מנת להגיע לאבחון וודאי, האם מתן תרופות הינו הדרך היחידה לטיפול בילדה? המון המון תודה!!!

ראה תשובתי הקודמת.

02/06/2014 | 19:48 | מאת: דפנה

ביתי בת 16 מטופלת בטופמקס 5 שנים ופתאום הפסיקה לעזור מקבלת מינון 350 ליום. הוחלט על החלפת תרופה זוניסומייד האם לדעתך תעזור אם טופמקס לא עזרה? מדובר באפילפסיה מיוקלונית. לגבי ההחלפה ,האם מותר לשלב את שתיהן יחד? מה מינון הזנוסמיד למשקל 60 ? כמה לרדת במינון הטופמקס בזמן ההחלפה ובאיזה תדירות? סליחה על כל השאלות ותודה רבה

מנהל פורום אפילפסיה בילדים