טיפול בפרכוסים בדפלפט

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

12/12/2018 | 20:59 | מאת: עדן

שלום, ילדה בת 5 מקבלת 8 cc (המזרק) ליום התחלנו טיפול בדפלפט לפני כחודשיים. אתמול הילדה פרכוס כללי (טוני קלוני) האם זה אומר שהתרופה לא עובדת/יעילה ? תודה מראשי ת׳תתתתתתתתתתתתתתתתתת׳ תת׳תתתתתתת

שלוםרב 70% מחולי האפילפסיה יגיבו לטיפל התרופתי. פרכוס תחלת טיפול תרופתי יכול לנבוע ממספר סיבות: 1.תרופה לא מתאימה- במקרה שלעם, דפלפט תרוםה שיעילה כנגד מיגוון תסמונות אפילפטיות 2.רמת התרופה נמוכה, קרי מאיזה שהיא סיבה , התרופה לא נמצאת ברמה מספקת בדם . לכן , חשוב לעשות בדיקת דם הבודקת את רמת התרופה בשפל ( קרי בדיקת דם בבוקר לפני שנותנים את התרופה) . רמה נמוכה של התרופה בדם - יכולה להסביר מדוע מופיע פרכוס תחת טיפול 3.היה ורמת התרופה גבוהה או שיש תופעות לוואי מהתרופה , יש מקום לעבור לתרופה מתאימה אחרת שמתאימה לסוג האפילפסיה. בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים