בדיקת eeg ותוצאות לילד בן 11

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

25/10/2018 | 12:07 | מאת: סמדר

שלום רב במי בן ה11 כמעט מאובחן בהפרעת קשב וריכוז. בעקבות התעוררות בלילות עם הקאה ובבוקר הוא לא זוכר את זה הנוירולוגיץ המליצה לעשות בדיקת eeg בעירות ובשינה. חשוב לציין שאין כל עדות לפרכוסים התוצאות הן: הערות הטכנאי: נישום יתר - כן גירוי אור - כן פענוח הבדיקה: תרשים עירנות ובהמשך נמנום ושינה טבעית. בעירות פעילות בסיס אחורית בטווח אלפא 8 לשנייה ובהמשך נמנום ושינה עם כידורי שינה. בשינה נרשמו גלים חדים וזיזים דו צדדיים ברורים יותר בטמפורליים. סיכום: פעילות אפילפטית דו צדדית ברורה יותר באזורים הטמפורליים. אשמח לדעת למה הכוונה? תודה פ

שלום רב אם ניקח 100 ילדים בריאים ונעשה להםן EEG , ל 3-5 תימצא פעילות חשמלית לא תקינה , חסרת משמעות קלינית. לא מדובר באפילפסיה בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים