לא מבינה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

05/08/2013 | 20:11 | מאת: מרים

לבן שלי יש אפילפסיה גילו לו לפני 7 חודשים, הוא בערך פעם בחודש מפרכס, עדיין לא נמצאה לו תרופה מתאימה, הרופא אמר לי להשגיח עליו בבריכה ולתת לו שחרור כדי שירגיש רגיל, רציתי לשאול אם גם אתה ככה אומר למטופליך? איך אני יכולה לשחרר את הילד שבכל רגע הוא יכול ליפול ולפרכס? אני מפחדת אפילו שילך לגינה שליד הבית אנא הסבר לי

25/08/2013 | 09:10 | מאת: ד"ר הימן

שלום רב המטרה של הטיפול באפילםסיהנ היא : 1.למנוע את ההתקפים . ניראה כי מטרה זו לא הושגה וחשוב להבין מדוע? 2.מינימום תופעות לוואי מהטיפול , ומכסימום איכות חיים, תפקוד , למידה , תפקוד חברתי, דימוטי עצמי וכו אני מסביר להורים וילד כי אני לא רואה הבדל בין אפילפסיה לבין אסטמה לדוגמא. אני אתשדל לאפשר לילד לעשות כל פעילות שלא תסכן אותו ומצד שני תאפשר לו להרגיש כי הוא אינו חריג ושונה מבני גילו. לכן, רחצה בבריכה תחת השגחה של מבוגר , במים לא עמוקים יכולה להיות אפשרית . הדבר בחשוב ביותר כעת הוא לאזן את המחלה, פרכוס של אחת לחודש רחוק מלהיות אופטימלי וצריך לעשות הכל כדי להבין מדוע עדיין מפרכס שקייצתה בנה טובה יותר, להציע טסטרטגיה טיפולית מתאימה. בברכה ד"ר הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים