תופעה

דיון מתוך פורום  טיפול בקמטים ועיבוי שפתיים

18/08/2015 | 19:25 | מאת: גאיה

שלום ד"ר, מזה מספר שנים אני מזריקה בוטוקס לשביעות רצוני. לפני כשבוע עשיתי הזרקה במצח, בין העיניים ובצדדים, ונראה לי שיש נפילה קלה של אחת הגבות. זה לא קרה לי בעבר:( (אציין כי לא שמתי לב בדיוק באילו נקודות הרופא הזריק לי.) האם זה קורה הרבה או נדיר? האם המצב משתפר? ותוך כמה זמן ניתן לצפות שיפור? האם רק כאשר השפעת הבוטוקס פגה כליל או קודם?... והאם יש מה לעשות או עדיף רק להמתין? תודה רבה!

היי גאיה זוהי תופעת לוואי לא נדירה במיוחד למרות שנפילה משמעותית קוראת ב2% נפילה מינימלית מופיע באחוז יותר גבוה כנראה.זליגה מינימלית של הבוטוקס לסיבי שריר גורמים להחלשתו במקום לא רצוי. זה קורה גם לרופאים מאוד מנוסים מאחר והנפילה אינה בולטת לעיין המצב ישתפר מעצמו תוך כחודשיים ואולי לפני. אין טיפול יעיל להרמת הגבה ובעקרון עדיף להמתין.

20/08/2015 | 14:53 | מאת: גאיה

נפילה כזו עשויה להתרחש כאשר מזריקים ממש מעל לגבה, או גם כאשר מזריקים רחוק ממנה יחסית?

מנהל פורום טיפול בקמטים ועיבוי שפתיים