חשד לחזרה של שושנת יריחו

דיון מתוך פורום  שושנת יריחו - לשמניה

25/08/2012 | 01:56 | מאת: דפנה

שלום רב, לפני כ-5 שנים היו לי 13 פצעי שושנת יריחו בגפיים ובגב. השתמשתי במשחת לשקוטן ולבסוף הפצעים נרפאו אך השאירו צלקות. בימים האחרונים הבחנתי בהופעה של פצע שנראה בדיוק כמו שושנה במרכז אחת הצלקות הישנות. במהלך שנה זו אני גרה בבריטניה ולכן אין סיכוי שנחשפתי שוב לזבוב החול. האם ייתכן שזוהי התפרצות חוזרת של המחלה? במקרה שכן האם גם הפעם הטיפול צריך להיות לשקוטן? האם כניסה להריון בתקופה זו יכולה להוות בעיה? תודה רבה מראש

יש מקרים של השנות לשמניה בצלקת בעיקר את מדובר בלשמניה טרופיקה השכיחה באזור מעלה אדומים , כנרת והשומרון. אין בעיה להרות בזמן נגיעות בלשמניה.

מנהל פורום שושנת יריחו - לשמניה